A FOST LANSAT PRIMUL NUMĂR AL REVISTEI “CULTURAL GIURGIUVEAN”

A FOST LANSAT PRIMUL NUMĂR AL REVISTEI “CULTURAL GIURGIUVEAN”

În cadrul Festivalului concurs național de muzică populară „In memoriam Marin Ghiocel”, desfășurat ieri, 5 octombrie, a fost lansat primul număr al revistei cu apariție semestrială, “CULTURAL GIURGIUVEAN”.

Revista cuprinde articole din domeniul cultural-artistic și educaţional care se adresează unui public ţintă divers (elevi, de la ciclul gimnazial, tineri, adulti, giurgiuveni cu studii medii si superioare) și care ilustrezază nu doar activitatea Centrului Cultural Ion Vinea, ci şi a altor instituţii de cultură din municipiu şi judeţ.

“Revista noastră își propune să promoveze fenomenul cultural local, ca parte integrantă a culturii naționale, să aducă la cunoștința cititorilor evenimentele de această factură desfășurate în Giurgiu, fie ele sub auspiciile Centrului Cultural “Ion Vinea”, fie ale altor instituții din domeniu. Această promovare sperăm să fie făcută nu doar în urbea noastră, ci și dincolo de de granițele sale, în alte orașe în care giurgiuvenii sunt invitați la diferite manifestări culturale, precum și în comunitățile de români din alte țări. De asemenea, dorim să prezentăm tradiții locale și obiceiuri populare, să facem portrete ale artiștilor în formare, ale tinerilor care, folosindu-și talentul și depunând eforturi, aspiră la recunoaștere și succes”, a explicat directorul Centrului Cultural “Ion Vinea”, Virgil Pețanca, cu privire la rolul acestei reviste.

Publicului prezent ieri la festival i-au fost puse la dispoziție revistele proaspăt tipărite. Urmatorul număr va ilustra evenimentele din ultima jumătate a anului și va fi lansat pe 15 ianuarie 2018.

Ultima modificare: 06.10.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul LISTA STRĂZILOR DE PIATRĂ ȘI PĂMÂNT CARE VOR FI ASFALTATE PRIN PNDL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.